Follow by Email

torstai 17. joulukuuta 2015

Sittenkin Uni?

Olen tainnut saada itselleni perustavaa laatua olevan kysymyksen; Kumpi on tärkeämpi vireyden kannalta uni vai mieli? (Eli siis samaa sarjaa kanan ja munan kanssa - kumpi oli ensin?)

Kuten edellisessä blogikirjoituksessani kerroin, olin jo päätymäisilläni tuohon mieleen. Myös  yhteistyökumppanini kanssa julkaisemamme VIRVOTE työkirjasarja alkoi nyt joulukuulla julkaistulla  mielen osiolla unen jäädessä toiseksi osioksi ensi vuoden puolelle.

Kuitenkin, nyt kun on vuoden pimein aika ja syksy oli melko kiireistä aikaa jättäen muutaman unen vähän vajaaksi, tuntuu että asiaa pitää vieläkin pohtia;  Kun on väsynyt, ei mielikään toimi, eikä siitä löydy tukea vireyden toimiin. Eli tältä kannalta uni voittaa vireyden näkökulmasta sittenkin ehkä mielen.

Oli nyt kumminpäin vaan, niin on suurenmoisen ihanaa, että joulun vapauttava pysäys arjesta on tulossa. Itse aion  ottaa siitä kaiken ilon ja levon irti. En turhia aio stressata mistään ja olen aikatauluttanut sellaisia asioita, jotka vaativat jotain valmistelua. Annanpa siis tämän iäisyyskysymyksenikin jäädä hautumaan. Oli nyt kumpi vaan, Mieli tai Uni se tärkein asia vireyden kannalta, niin nyt annan kummallekin tilaa ja rauhaa.

Joulumielellä Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti