Follow by Email

keskiviikko 17. tammikuuta 2018

2018 on hyvässä vauhdissa ja FRM -vireysvalmennus jatkaa työtään!

Johtaakseen toista on osattava johtaa itseään, kokonaisuuden johtamista auttaa itseohjautuva organisaatio. Puhun tästä FRM:n alla resilienssiin organisaatioon pyrkimisenä.Resilienssin miellän työvireydeksi, sopeutuvuudeksi, joustavuudeksi, menneestä oppimiseksi ja aina tulevaisuuteen katsomiseksi. Tätä osaava johto vie avoimesti, tavoitteellisesti ja sitoumuksellisesti eteenpäin jokaisen työntekijän osallistuessa omine voimavaroineen sekä parhaiden ominaisuuksiensa käyttämisineen.

Hieno tavoite, johon tie voi olla pitkä, mutta nautinnollinen. Mikä onkaan hienompaa, kuin että tavoite on todella upea ja välillä on sopivia etappeja - välitavoitteita.

Luin äsken Filosofian Akatemian Karoliina Jarenkon blogia: "Mistä työelämässä puhutaan vuonna 2018", jossa viimeisen kymmenen vuoden työelämän keskittyminen kuvattiin kolmeen pääkohtaan:  

  • tehtävän hallinta
  • itsensä toteuttaminen 
  • uni, ravinto ja kunto

Kokoan itse tuon viimeisen väsymyksen hallinnan alle ja koko kolmikon sanaan vireys. Siihen kuuluu ehdottomasti myös Karoliinan esiinnostama  2018 puheenaihe: yhteisölliset metataidot.

Niitä hän kuvaa kykynä innostavaan ja rakentavaan kommunikaatioon, kunnollisen dialogin taidot, erilaisuuden arvostaminen, tehokkaat palaverikäytänteet, vertaispalautteen antaminen ja vastaanottaminen, fiksu työnjako tiimissä sekä omien tavoitteiden ja yhteisön tarpeiden yhteensovittaminen.

On ihan sama, millä nimikkeillä asioista puhutaan. Olen todella  onnellinen, että kaikki FRM:n pääkohdat nousevat nyt viimeistään vuonna 2018 laajalti esiin. Olen myös kiitollinen, että yrityksissä olemme VITALGO:n yhteistyöllä pystyneet toteuttamaan näitä käytännössä jo usean vuoden ajan FRM -vireysvalmennuksen menetelmin.
Meillä tavoite on resilienssissä organisaatiossa ja "yhteisölliset metataidot" ovat yhteistyön ja valmennusten pohjana.  Koen hyvänä, että olemme 2018kin asian ytimessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti