Follow by Email

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Valtakunnallinen tapahtumakalenteri?


Järjestelen erilaisia tilaisuuksia tai tapahtumia sekä yritykseni että yhdistysten puitteissa ja tietysti myös perheen ja suvun kesken. On aina mukava, kun järjestelyjen jälkeen näkee tilaisuuden onnistuneen ja tietysti, jos mukana on rahallista sijoitusta ja tavoitetta, sen myös kannattavan.

Lauantaina olin mukana Riennä Radalle tapahtumassa Riihimäellä. Kyseessä oli liikunnallinen kesäfestari kuntoliikunnan ja terveysluentojen aiheella ja paikkana ravirata. Yrittäjäystävien kautta tutustuin tilaisuuden järjestäjään Henni Siltaseen ja innostuin lähtemään mukaan kertomaan unen, ravinnon ja liikunnan kolmiyhteydestä.

Valtavalla innolla Henni rakensi markkinointia, huolehti ohjelmien järjestämisestä ja sai aikaan todella hienon tapahtuman. Ilmakin suosi, aurinko paistoi eikä ollut liian kuuma liikkumiseen. Samoin itse lähdin mukaan uuteen tapahtumaan uteliaana ja innokkaana. Ravirata on iso paikka järjestää tapahtumaa, sinne kentälle mahtuu osallistujia ja tilaa on liikkua vaikka miten. Katsomossa on hyvä istua välillä ja kuunnella liikunnan lomassa luentoja ja kysellä asiantuntijoilta asioita. Näin asiat etenivätkin ja osallistujat nauttivat tarjonnasta. Samoin ohjaajat ja muut paikalla apuna olleet. Ainut mikä pisti silmään ja harmitti järjestäjän puolesta oli lipun ostaneiden vähäinen määrä. Järjestäjä oli pannut likoon oman yrityksensä ja varmaan aivan omia rahojaankin. Lipun hintakaan ei varmasti ollut syynä, sillä lippu oikeutti tapahtuman lisäksi suurempaan arvoon kaikkine etuineen, kuin mitä se maksoi.

Kesä saattaa aiheuttaa tapahtumaähkyä. Kesäviikonloppuja on rajallinen määrä ja aina tieto tilaisuuksista ei edes tavoita kaiken tarjonnan keskellä. Ähky syntyy kun on liikaa tarjontaa, eikä ole tarpeeksi tietoa, taitoa tai aikaa valita juuri itselle sopivinta osallistumismäärää ja -muotoa. Lisäksi kesä on lomien ja rentoutumisen aikaa, aina ei tarvitsekaan osallistua. Mietin vain tilaisuuksien järjestäjien kannalta, olisikohan mahdollista olla Suomen valtakunnallinen tapahtumakalenteri. Paikallisia kyllä löytyy, mutta löytävätkö ihmiset niitä on sitten eri asia. Markkinointi maksaa ja aina ei silti tavoita kohdettaan.

Jos järjestäjä voisi itse laittaa tapahtuman esille ilmaiseen valtakunnalliseen tapahtumakalenteriin, voisivat kysyntä ja tarjonta kohdata paremmin toisiaan. Pohjassa tulisi olla riittävästi hakuluokkia, sen tulisi olla helppokäyttöinen ja lyhyttekstinen niin, että sieltä pääsisi sitten halutessaan linkkiä pitkin katsomaan tapahtuman sivuja. Kuvittelisin, että tämä vaatisi vain innokkaan aloittajan jollain näillä netin ilmaispohjilla, hieman alkujulkisuutta, järjestäjien mukaan tuloa ja käyttäjäystävällisyyttä. Siitä sitten voisi aina tarkistella mitä missäkin on tarjolla, yhdeltä pohjalta, omilla hakukriteereillään ja tarpeillaan.

No, tätä odotellessa suuntaan tämän viikon tapahtumiin. Torstaina käyn kertomassa työstäni väsymysriskin hallinnan parissa Työministeriön ja WGH:n järjestämässä tilaisuudessa Helsingin keskustassa ja lauantaina on sitten Seinäjoen Riennä Radalle tilaisuuden vuoro. Toivottavasti näihin tilaisuuksiin on osallistujia luvassa. Toinen on kutsuvierastilaisuus ja toinen on kaikille avoin liikuntatapahtuma. Jos siis haluat ulos raviradalle ohjattuun liikunta- ja luentotapahtumaan, ota suunnaksi 13.6. Seinäjoen ravirata. Lisätietoa löydät  Seinäjoen Riennä Radalle facebook-sivustolta.  Lipun hinnalla on tarjolla monenlaista etua tapahtuman sisäänpääsyn lisäksi.

Hyvää, tapahtumarikasta ja rennon osallistavaa kesänalkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti